MALETA DE SALUT D’HIVERN: COMPLEMENTACIÓ I FITOTERÀPIA

La setmana passada vam emplenar la nostra maleta de salut amb olis vegetals i essencials, per estar protegits del fred i els seus virus, i fer front a la sequedat de la calefacció en pell i mucoses.

Avui us proposo seguir omplint la maleta, aquest cop amb complementació ortomol.lecular i plantes medicinals.

PREVENTIUS:

  • Bolets medicinals: Una sinèrgia dels fongs medicinals shiitake, maitake, reishi, agaricus i coriolus és un bon complement preventiu antivíric hivernal. Els seus betaglucans tenen un efecte modulador de la resposta immunitària, ja sigui activant-la per atacar els virus, o frenant-la si és massa activa, per protegir el sistema immune d’un possible esgotament.

  • Betacarotens (provitamina A) i àcid ascòrbic (vitamina C): Vitamines antioxidants que ajuden a la regeneració i cicatrització de les mucoses i epitelis, i augmenten la capacitat fagocítica dels glòbuls blancs. La vitamina A en forma de betacarotè no té els efectes hepatotòxics potencials de la vitamina A en forma de retinol. La vitamina C, com a novetat, es presenta liposomiada, cosa que li permet incorporar-se a les membranes cel.lulars i tenir un efecte a llarg termini (si en prenem un mes, ens en seguirem beneficiant un parell de mesos més després d’haver-la pres).

 

  • Gingebre: Arrel amb efectes digestius, antiinflamatoris, analgèsics i termogènics. En temps d’hivern, preparar-se un te de gingebre amb llimona un parell de cops al dia és un remei tradicional excel.lent i molt reconfortant. Preparació: una cullerada de gingebre fresc picat s’afegeix a una tassa d’aigua bullent, junt amb un bon raig de llimona.

 

EN FASE AGUDA:

  • Equinàcia (Echinacea purpurea): Una de les plantes immunoestimulants més conegudes. Eleva la quantitat de glòbuls blancs a la sang i accelera la seva migració a les zones d’infecció. Combat bactèries patògenes, virus i alguns fongs. Estudis científics avalen la seva acció antigripal i anticatarral. Degut a la seva potència, no s’aconsella el seu ús en persones amb malalties autoimmunes ni com a preventiu en persones sanes –la ingestió prolongada en redueix l’eficàcia i esgota el sistema immune-.

 

  • Bismut: Oligoelement indicat en estats infecciosos de vies altes respiratòries, especialment en casos de faringitis i afonia. Una poderosa eina per a mestres, cantants, oradors, etc.

 

  • NAC (N-Acetil-Cisteïna): Forma química de l’aminoàcid L-cisteïna. És un potent antioxidant i mucolític: fluïdifica el moc i ajuda a eliminar-lo. Molt adequat per a les infeccions catarrals dels fumadors.

 

  • Omega 7 (Oli d’Hippophae rhamnoides): Oli que destaca pel seu contingut en àcid palmitoleic, el qual li confereix propietats reguladores de la humitat i antioxidants. Pres per via interna, alleuja la sequedat extrema de pell i mucoses en dones perimenopàusiques, persones d’edat avançada i individus amb carències nutricionals, que veuen com amb l’arribada de l’hivern empitjora la seva disfunció.

 

Podríem seguir anomenant plantes i complements fins cansar-nos, ja que la Natura és molt generosa amb nosaltres i molt sàvia, de manera que ens proveeix dels remeis necessaris per fer front a les seves inclemències i estadis.

Però no patiu, que amb aquesta maleta de salut que, setmana a setmana, anem emplenant, ja estem més que suficientment ben preparats per fer front a qualsevol dels hiverns que ens aniran acompanyant en el nostre camí.

 

Alba Rispau

Naturòpata, homeòpata, aromaterapeuta i terapeuta floral

Acreditada per APTN-Cofenat, amb el núm. 11.436

login

Developed by LesOlivex.